MİTSO’DA YENİ YILIN İLK GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI.

04.01.2017 16:25

Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafında 04 / 07 Ocak 2017 ve 09 / 12 Ocak 2017 tarihlerinde yapılması planlanan “uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin ilki başladı.  KOSGEB / MİTSO işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimleri için son başvuru tarihi 30 Aralık 2016 Cuma günü, saat 17.00’ye kadar 91 kişi başvuruda bulundu. Yapılan sınavla. her iki eğitime katılacak 30’ar kişi belirlendi.

KOSGEB / MİTSO işbirliğinde düzenlenen yeni yılın ilk girişimcilik eğitimi, MİTSO meclis salonunda Psikolog, Eğitmen, Eğitim Değerlendirme Uzmanı Besim Ogelman tarafından verilmeye başlandı. 35 saat sürecek. Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde, dörder günde tamamlanacak eğitimlerde şu konu başlıklarında katılımcılara bilgi sunulacak:

1 – Girişimcilik ve özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri

2 – İş planı kavramı ve öğeleri

3 – İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları

4 – İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar

KOSGEB / MİTSO işbirliğinde düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayanlar kendi işyerlerini açtıktan sonra KOSGEB’den 50 bin liraya kadar hibe desteği alabilecekler. Hibe olarak verilecek destekle, işyerinin kirası ödenebilecek, personel gideri karşılanabilecek veya fatura karşılığında belgelenmek koşuluyla işyerinde kullanılan döşeme veya demirbaşların giderleri ödenebilecek.