MİTSO’DAN ZİRAAT ODASI’NA YENİ BİNA KUTLAMASI “ÇİFTÇİMİZİN EMEĞİNİ DEĞERLENDİRDİK”

MİTSO’DAN ZİRAAT ODASI’NA YENİ BİNA KUTLAMASI  “ÇİFTÇİMİZİN EMEĞİNİ DEĞERLENDİRDİK”
14.02.2018 15:57

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, kısa bir süre önce yeni binasını hizmete açan Milas Ziraat Odası’nı ziyaret ederek kutladı. Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, MİTSO Yöneticilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Bu binayı yaparak çiftçimizin emeğini değerlendirmiş olduk” dedi. Ziyarette, 8 Mart’ta açılışı yapılacak Milas 9. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için hazırlıklar da değerlendirildi.

MİTSO Yönetimi, Milas – Söke karayolu kenarındaki yeni binasını hizmete açan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’yı ziyaret ederek kutladı. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit,Yönetim Kurulu Üyeleri Hayati Çorbacı ve Soner Çamlıbelen, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcıya yeni binalarının hayırlı olması dileğinde bulundular.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, yeni hizmet binasının 9 bin metrekarelik arsasını yaklaşık 10 yıl önce satın aldıklarını, inşaata ise yaklaşık 6 yıl önce başladıklarını belirterek “İnşaatımız 1 milyon 500 bin liraya mal oldu. Ancak Belediyenin emlak vergisi rayiç bedellerine baktığımızda değerinin 2 milyon lira olduğu görülüyor. Biz çiftçimizin, üyelerimizin emeğini, bankada biriken parasını bu binayı yaparak değerlendirdik. Binamız 600 metrekare. Bodrum katına çiftçilerimizin de ihtiyacı olan bir soğuk hava deposu yapacağız. Altyapısını ona göre hazırladık. Zemin katı ise çiftçimizin ihtiyacı olan çeşitli araç gerecin, tohumun ve zirai mücadele ilaçlarının satılacağı bir alan oldu. En üst katta ise yaklaşık 300 kişilik bir toplantı salonumuz var” diye konuştu.  İsmail Atıcı, Milas Demirciler Arastasındaki eski hizmet binasının da kapatılmayacağını belirterek “Orada kurulan Salı Pazarına gelen çiftçimiz, yine tohumunu, ilacını, ihtiyaç duyduğu malzemeleri oradaki mağazamızdan alabilecek. Orayı kapatmayı düşünmüyoruz” dedi.

Ziyaret sırasında iki oda yöneticileri yaklaşan Milas 9. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın hazırlıklarını da değerlendirdiler. Milas’ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın gelen firmalarla, ziyaretçi sayısıyla artık oturduğunu belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Bir taraftan yeni bir fuar alanı oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Yeni fuar alanı için ABİGEM ile görüşerek hibe desteği talep ettik. Bu konu gündemimizin ilk sırasında bulunuyor” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve MİTSO Yönetimi, yeni Ziraat Odası binasının bahçesine dikilen yaklaşık 400 yıllık zeytin ağacının yanında bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.