MİTSO, İşkurla İşi Olanları Muğlaya gitmekten kurtardı

06.08.2013 17:35

* MİTSO ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile İŞKUR ile işi olanların işlemleri MİTSO’da yapılabilecek.

* MİTSO, İŞKUR ile yapılan protokol gereğince yapılacak işlemler için bir personelini görevlendirecek ve işlemler için ilgili kişi veya kurumdan hiçbir ücret talep edilmeyecek.

* MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, “İş arayanları, işsizleri, işsizlik sigortasından yararlanmak isteyenleri, işçi arayan kuruluşlarımızı başvuru için Muğla’ya gitmekten kurtardık” dedi.

MİTSO, İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü ile bir protokol imzalayarak İŞKUR ile ilgili işlemlerin oda bünyesinde görevlendirilecek bir personel aracılığıyla yapılmasını üstlendi. Buna göre iş arayanlar, işsizlik sigortasından yararlanmak isteyenler, işçi arayanlar bu işlemlerini yaptırmak için Muğla’ya gitmekten kurtuldu. MİTSO, İŞKUR ile ilgili yapacağı işlemler için hiçbir ücret talep etmeyecek.

MİTSO, İŞKUR ile ilgili işlemlerin oda bünyesinde yapılabilmesi için İŞKUR İl Müdürlüğü ile bir protokol imzaladı. MİTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat ve İŞKUR Muğla İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından imzalandı. İmza törenine MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Atıcı ile Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Cuma Bozkurt da katıldı.

MİTSO ile İŞKUR arasında yapılan protokol uyarınca iş arayanların, işsizlerin, işçi arayanların, işsizlik sigortasından yararlanmak isteyenlerin işlemlerini MİTSO’da yapılabilmesi için kurumda bir personel görevlendirilecek. Görevlendirilecek MİTSO personeli, İŞKUR tarafından e-İŞKUR yazılım programını kullanmak amacıyla eğitim alacak. Protokol gereğince, İŞKUR ile ilgili istemleri veya işlemleri yaptırmak için MİTSO’ya başvuran kişiden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek. Protokol gereğince; e-İŞKUR portalı üzerinden iş arayanların kaydını silmek veya güncellemek, iş arayanların profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak, işgücü uyum programlarına başvuru yaptırmak ve takip etmek, özel sektör işvereninin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi işlemler yapılabilecek.

MİTSO ile İŞKUR arasındaki protokolün imzalanma töreninde konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna “Bugün burada önemli bir konuda protokol imzalıyoruz. İmzalayacağımız bu protokol ile işsizlerin, iş arayanların, işsizlik sigortasından yararlanmak isteyenlerin veya bu konularla ilgili olarak İŞKUR İl Müdürlüğü ile işi olanların işlemlerini Milas’tan yapabilmelerine olanak sağlamış oluyoruz. İŞKUR ile ilgili işi olanlar artık işlemlerini Muğla’ya gitmeden, odamıza başvuruda bulunarak yapabilirler. Dilerim bu önemli hizmet, oda üyelerimize, iş arayanlara veya işsizlere ve tüm Milaslılara hayırlı olur” diye konuştu.

İŞKUR Muğla İl Müdürü Ahmet Karakaya da kurumun hizmetlerini daha yaygın bir şekilde ilgililere ulaştırabilmek ve daha hızlı bir hizmet sunabilmek için 47 ayrı noktada hizmet noktası bulunduğunu bildirdi. Karakaya, “ İşsizlerimize, iş arayanlara, gençlerimize ve işadamlarımıza daha hızlı bir şekilde hizmet sunabilmek için bu hizmet noktalarını oluşturuyoruz. Bugün de Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptığımız protokol ile Milas’ta da böyle bir hizmet noktası oluşturmuş bulunuyoruz. Yapılan bu protokol ile hiç kimse Milas’tan Muğla’ya gitmek zorunda kalmadan işlemlerini burada yaptırabilir. Milaslılara, gençlerimize, iş arayanlara, işadamlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.