MİTSO’DA 2014’TE DE HUZUR HAKKI YOK, GÖNÜLLÜ ÇALIŞMA VAR

29.11.2013 14:37

*MİTSO’nun Kasım ayı meclis toplantısında meclis ve yönetim kurulu üyelerinin 2014 yılında da huzur hakkı almadan çalışması kararlaştırıldı.

*Meclis toplantısında ayrıca meclis ve yönetim kurulu üyelerinin, şehir dışı veya yurtdışı görevlendirmelerde de harcırah almaması kararlaştırıldı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkan Yardımcısı Muharrem Akyürek’in yönetiminde açılan meclis toplantısında odanın Ekim ayı kati mizanı 569 bin 778 TL olarak oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında, Reşit Özer başkanlığındaki oda yönetiminin, yönetim kurulu ve meclis üyelerine huzur hakkı verilmemesi önerisi, bir üyenin ret oyuna karşılık diğer meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Buna göre MİTSO yönetimi ve meclis üyeleri, 2014 yılı içinde huzur hakkı adı altında ücret almadan gönüllü olarak hizmet verecekler.

MİTSO Meclisinde yine yönetim kurulunun önerisiyle 2014 yılında, şehir dışında görevlendirilecek yönetim veya meclis üyelerine yol ve konaklama ücreti dışında harcırah ödenmemesi, yalnızca genel sekreter ve oda personeline yurt içi veya dışındaki görevlendirmelerde harcırah ödenmesi de yine oybirliği ile kararlaştırıldı.

Meclis toplantısında, genel sekreterlikçe hazırlanan 2014 yılı kadro çizelgesinin kabul edilerek 1.1.2014 tarihinden başlayarak uygulanmasına oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO Meclis toplantısında ayrıca üyelerin yıllık ve munzam aidatlarının kredi kartı ile 12 aya kadar taksitli olarak tahsil edilebilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi istemi de oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda gündem dışı bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer son bir aydaki yönetim kurulu çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Milas zeytinine coğrafi işaret alınması yönünde önemli bir mesafe alındığını söyleyen Reşit Özer Milas zeytinciliğinin geliştirilmesi için Milas Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve TARİŞ Zeytinyağı Kooperatifiyle işbirliği halinde bir çalıştay düzenlendiğini anlattı. Zeytindeki çalışmalar bir taraftan sürdürülürken Milas’ın bal üretiminin de gündeme getirileceğini anlatan Reşit Özer “Milas, Türkiye’nin çam balı üretiminin yüzde 60’ını gerçekleştiriyor. Ancak, herkes Marmaris’in, Muğla’nın adını anıyor. Milas balının tanıtımı için de yoğun bir çalışma başlatacağız” dedi. Reşit Özer bu yıl 5.’si düzenlenecek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 27 Şubat’ta açılacağın belirterek fuara yerli firmaların katılımının arttırılması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

MİTSO Meclis Başkan Yardımcısı Muharrem Akyürek, meclis toplantılarının çok olumlu ve olgun bir hava içinde geçmekte olduğunu belirterek “Burada herkes bir şeyler yapmak istiyor. Herkes katkıda bulunmak istiyor. Bu açıkça görünüyor. İlk defa böyle verimli çalışan bir meclis içinde bulunuyorum ve bundan çok memnunum. Birlik ve beraberlik içinde çalışan çok kaliteli bir meclisimiz var. Bu çalışmalar nedeniyle sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi ve başka söz almak isteyen olmayınca meclis oturumunu kapattı. DSCF4627