MİTSO'ya hoşgeldiniz. Bugün: 27 Ocak 2020, Pazartesi




The Travel Foundation’un Türkiye Proje Koordinatörlüğü gönderdi : VİETNAM’DAKİ 20 TUI BLUE OTELİNE COĞRAFİ İŞARETLİ MİLAS ZEYTİNYAĞI

The Travel Foundation’un Türkiye Proje Koordinatörlüğü gönderdi :  VİETNAM’DAKİ 20 TUI BLUE OTELİNE COĞRAFİ İŞARETLİ MİLAS ZEYTİNYAĞI

*The Travel Foundation’un Türkiye Programı Programı Proje Koordinatörlüğü, satın aldığı coğrafi işaretli 1000 şişe zeytinyağını da proje ortağı olan Fethiye ve Marmaris’teki otellere örnek ürün olarak dağıttı.

            Milas’ın memecik zeytinlerinden elde edilen ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescili alınmış olan Milas zeytinyağı, Vietnam’da TUİ Blue Otellerinin beğenisine sunuldu. Turistlerin, ziyaret ettikleri ülkelerde organik tarımsal ürünler yemelerini ve bu ürünlerin üretim süreçlerine katılmalarını sağlayarak farklı bir turizm organizasyonu yürüten bir İngiliz kuruluşu olan The Travel Foundation’un Türkiye programı proje koordinatörlüğü tarafından Vietnam’daki TUİ Blue’nin 20 oteline denemeleri için 400 şişe coğrafi işaretli Milas zeytinyağı gönderildi.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ederek proje ortaklığı için görüş alışverişinde bulunan The Travel Foundation Türkiye Programı Proje Koordinatörü Şemsi Toprak ve Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı, Tarladan Tatlar Projesi İletişim Koordinatörü Ersa Ünsay, Milas yöresindeki tarımsal üretimi Bodrum’daki turizm faaliyetleriyle buluşturmak istediklerini ifade ettiler. TTF Türkiye Proje Koordinatörü Şemsi Toprak, Fethiye yöresinde birçok oteli, yörenin tarımsal üretimiyle buluşturduklarını belirterek bu projeye Milas ve Bodrum’u da katmak istediklerini anlattı. Projenin bölgeye gelen turistlerin organik tarımsal ürünlerle sağlıklı bir şekilde beslenmesini ve arzu eden turistlerin bu ürünlerin üretim sürecine katılmasını amaçladığını belirterek “TTF, bu projeyi dünyanın birçok ülkesinde başarıyla uyguluyor. Biz de projeyi Fethiye bölgesinde FETAV işbirliğinde başarıyla uyguluyoruz. Projeden gelen turistler olsun, projeye katılan oteller olsun, tarım ürünleri üreticileri olsun hepsi de memnunlar. Şimdi aynı uygulamayı MİTSO’nun işbirliğinde Milas ve Bodrum’da da uygulamak istiyoruz. Milas’ın organik, coğrafi işaretli ürünlerini Bodrum turizmiyle buluşturmak istiyoruz” dedi.

            TTF Türkiye Proje Koordinatörü Şemsi Toprak, daha şimdiden Milas’ın coğrafi işaretli zeytinyağlarının tanıtımı için girişimlerde bulunduklarını belirterek 400 şişe coğrafi işaretli Milas zeytinyağını Vietnam’daki TUİ Blue ile çalışan 20 otele gönderdik. O oteller zeytinyağlarını deneyecekler. Umarım bunun ardından Vietnam TUİ Blue otellerinden Milas zeytinyağı talepleri gelir” diye konuştu. Şemsi Toprak, bu yıl ayrıca TTF Türkiye Proje Koordinatörlüğü olarak 1000 şişe coğrafi işaretli Milas zeytinyağı satın aldıklarını anlatarak “Satın aldığımız Milas zeytinyağlarını proje ortağımız olan Fethiye, Marmaris bölgesinde otellere örnek ürün olarak dağıttık. Sanırım o otellerden de Milas zeytinyağına talepler gelecektir” dedi.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas zeytinyağının tanıtımı için yaptıkları girişimler nedeniyle TTF Türkiye Proje Koordinatörü Şemsi Toprak ve FETAV‘ın Tarladan Tatlar Projesi İletişim Koordinatöre Esra Ünsay‘a teşekkür etti. Özer, “MİTSO olarak TTF Türkiye Programı içinde olmayı istiyoruz. İşbirliği kapsamında yapılacak çalışmalara her türlü desteği vereceğiz. Turizm ile doğal, organik tarım ürünlerini, coğrafi işaretli ürünlerimizi ve bunların üreticilerini buluşturmak yöremizin kalkınmasına mutlaka çok olumlu katkılar yapacaktır. Bu proje, coğrafi işaretli ürün üreten üyelerimiz ve organik ürün üreten yöremiz üreticileri için de iyi bir fırsat olacaktır” dedi.