3. ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

01.06.2016 16:50

*Bu yıl, Milas 3. Zeytin Hasat Şenliği 26 – 27 Kasım’da yapılacak

Bu yıl 3’üncüsü yapılacak olan Milas Zeytin Hasat Şenliği için hazırlıklar sürüyor. MİTSO’da yapılan alt komisyon toplantısında şenlikle ilgili çeşitli etkinlik önerileri değerlendirilirken şenliğin bütçesini oluşturmak için de çalışmalar sürüyor.

Milas zeytin ve zeytinyağının tanıtımı, üreticinin kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretimi konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenmekte olan Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin 3’üncüsü bu yıl, 26 / 27 Kasım’da yapılacak. Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı, MİTSO, Ziraat Odası, Milas İlçe Tarım Müdürlüğü, TARİŞ ve bazı sivil toplum kuruluşları ile bazı zeytinyağı üreticilerinin katkısı ve desteğiyle yapılmakta olan Zeytin Hasat Şenliği için hazırlıklar sürdürülüyor. Şenlik hazırlıkları için MİTSO’da yapılan alt komisyon toplantısında, şenlik programı ana hatlarıyla oluşturulurken şenliğin bütçesinin oluşturulması için de girişimler sürdürülüyor.

MİTSO’da yapılan alt komisyon toplantısına Kaymakamlık Turizm Bürosu’ndan Seval Ağbal, Selda Sobucalı, Milas Belediyesi’nden Salim Tanış, Tarım İlçe Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Erizan Yılmaz ve Ziraat Mühendisi Oktay Çevik, MİTSO’dan Gülay Aytaç ve Sabiha Çiftçi, Ziraat Odası’ndan Ziraat Mühendisi Abdullah Öz, zeytinyağı üreticileri Ali Osman Menteşe ve Uğur Özen katıldılar. Toplantıda, şenliğin tahmini bütçesi görüşülürken şenliğe dışarıdan davet edilecek uzmanlar ve sanatçıların adları üzerinde duruldu.

Yapılan değerlendirmelerin ardından belirlenen taslak programın İlçe Kaymakamı Fuat Gürel başkanlığındaki üst kurula sunulması kararlaştırıldı.
zeytn hasat 2