MİTSO’NUN, ZEYTİNYAĞI TADIM EĞİTİMİ 22 OCAK’TA YAPILACAK

18.01.2016 14:57

*MİTSO’nun Zeytindostu Derneği işbirliğinde düzenlenecek zeytinyağı tadım eğitimi 22 Ocak Cuma günü saat 13.00 – 17.00 arasında yapılacak.

*25 katılımcının ücretsiz olarak katılabileceği zeytinyağı tadım kursu MİTSO salonunda yapılacak.

Milas’ın zeytin ve zeytinyağının tanıtımı, üreticinin bilinçlendirilmesi amacıyla yıllardır çaba harcamakta olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası şimdi de zeytinyağı tadım eğitimi düzenliyor. MİTSO’nun, Türkiye genelinde zeytin ve zeytinyağının tanıtımı ve korunması için gösterdiği çabalarıyla tanınan Zeytindostu Derneği ile işbirliği yaparak düzenleyeceği zeytinyağı tadım eğitimi 22 Ocak Cuma günü MİTSO’da yapılacak. Saat 13.00 – 17.00 arasında yapılacak zeytinyağı tadım eğitimine 25 kişi katılabilecek. MİTSO tarafından ücretsiz olarak yapılacak zeytinyağı tadım eğitimine katılmak isteyenler 21 Ocak 2016 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar MİTSO’ya başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytinciliği ve zeytinyağcılığının geliştirilebilmesi için oda olarak yıllardır çaba göstermekte olduklarını hatırlatarak “Milas ilçe ekonomisi ve Milaslılar için zeytin ve zeytinyağı üretimi çok büyük önem taşıyor. Zeytinimizi ve zeytinyağımızı eğer kaliteli olarak üretimini sağlarsak, ilçemizin ve üreticimizin kazancı bir kat daha artar. Bu nedenle eğitim ve tanıtıma büyük önem veriyoruz. Şimdi de iyi, kaliteli zeytinyağının nasıl olması gerektiğini üreticilerimize ve bu işin ticaretini yapan üyelerimize ya da bilinçli bir zeytinyağı tüketicisi olmak isteyenlere anlatmak için 22 Ocak Cuma günü zeytinyağı tadım eğitimi düzenliyoruz. İsteyenler bu kurstan ücretsiz olarak yararlanabilecekler” diye konuştu.IMG_4029