MİTSO’DAN GAZİLERE 2 ENGELLİ ARABASI

10.07.2015 15:56

*MİTSO, Milaslı gazilere birisi akülü, diğeri itmeli olmak üzere 2 engelli arabası armağan etti.

Türkiye Muharip Gaziler  Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban ve dernek yöneticileri Hasan Yılmaz ve Ziya Karaoğlu, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, gazilere 2 engelli arabası armağan edecekleri müjdesini verdi ve arabanın modelini kendilerinin seçmesini istedi. İnternet üzerinden yapılan araştırma sonucunda gaziler birisi akülü, diğeri itmeli olmak üzere 2 farklı modeli tercih ettiler. Bunun üzerine 2 engelli arabasının siparişi hemen verildi. Arabalar önümüzdeki günlerde düzenlenecek Kaymakamlığın iftar yemeğinde gazilere teslim edilecek.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban ve dernek yöneticileri, kendilerine MİTSO’nun gösterdiği ilgiye teşekkür ettiler. Mehmet Sarban, dernek çalışmaları hakkında da bilgi vererek derneklerine 33’ü sağ olmak üzere eşleriyle birlikte 48 Kore gazisi ve 80 Kıbrıs gazisi üye olduğunu belirterek “Derneğimiz, üyelerimizle, geleniyle gideniyle çok hareketli bir yer. Yerimiz bize dar geliyor. Dernek yerinin merkezi bir yerde bulunması ve ulaşım kolaylığı nedeniyle başka bir yere taşınmak da istemiyoruz. Fakat kış günü yağmurda, soğukta bile derneğimize ziyarete gelen üyelerimizin bir kısmı dışarıda oturmak zorunda kalıyor” diye konuştu.

Kore gazilerin torunlarına Güney Kore hükümeti aracılığıyla Güney Koreli firmaların eğitim yardımı sağladıklarını ve kendilerinin de dernek olarak  üyelerini burslar açıldığında haberdar ederek başvuruda bulunmalarını sağladıkları  belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban “Türkiye’deki Güney Kore firmaları ilkokuldan üniversite seviyesine kadar farklı eğitim kurumlarında okumakta olan öğrencilere eğitim yardımı yapıyor, eğitim bursu sağlıyor. Milas’tan da Kore Gazisi torunu 10 öğrenciye 1000’er lira eğitim yardımında bulunuldu. Güney Kore’nin Ankara Büyükelçiliği de bize çok büyük ilgi gösteriyor. Onlar sayesinde 4 Kore gazisinin torunlarından 3’ü Hyndai’de, 1’i Samsung firmasında staj görüyorlar” dedi.

Gazilerin MİTSO’yu ziyaretinden çok memnun kaldığını belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, gazilere odanın imkanları ölçüsünde yardımcı olmayı sürdüreceklerini söyledi. Reşit Özer, dernek yöneticilerinden gelen 2 engelli arabası talebini büyük bir memnuniyetle karşılayacaklarını da belirterek “Arabaların modelini, özelliklerini siz seçin, biz alalım dedi. Daha sonra gazilerin internet üzerinden beğendikleri birisi akülü, diğeri itmeli 2 engelli arabasının alınması kararlaştırıldı.